Je bent hier: Home / Test / Hoe yin ben jij?

TEST

Hoe yin ben jij?

Voel je je soms somber of emotioneel 'leeg' of vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Waarschijnlijk heb je dan een tekort aan yin-energie. Ontdek met deze test hoe je die energie beter kunt laten stromen. 

Volgens de filosofie van de Chinese geneeskunst zijn wijzelf, onze emoties en onze omgeving een bundeling van de energievormen yin en yang. Deze zijn elkaars tegenpolen en vullen elkaar aan. Yang is vurig, mannelijk, volg beweging en licht van aard. Yin is koel en vrouwelijk, passief, ontvangend en donker. In perfecte harmonie houden ze elkaar in balans en wisselen ze energie uit. Echter, als een van beide te veel domineert, kan de andere energiesoort niet goed stromen.

Yin organen

Een aantal organen in ons lichaam zijn yin van karakter: de nieren, de longen, het hart, de milt en de lever. Als deze organen een tekort aan energie hebben, kunnen klachten ontstaan. Met deze test ontdek je welke van jouw yin-organen op dit moment een betere energiedoorstroming nodig hebben. Dit is afhankelijk van je persoonlijkheid en je situatie. Als je bijvoorbeeld van nature een optimistisch karakter hebt, zul je niet snel te weinig hartenergie hebben. Wie gemakkelijk gevoelens opkropt, heeft sneller een tekort aan longenergie. Verzachtende Yin yoga stimuleert en vernieuwt de doorstroom van energie op de plekken die het nodig hebben. Doe de test en ontdek waar jij meer energie kunt gebruiken!